Vinkit ja neuvot romukullan myyntiin

On hyvä idea poistaa myytävistä kultaesineitä ja koruista kaikki ylimääräinen ennen kuin muuttaa korut rahaksi. Esimerkiksi sormuksissa, kivet ja helmet kannattaa irrottaa, varsinkin jos ne ovat aitoja jalokiviä tai helmiä. Nämä voidaan myydä ja niistä voidaan maksaa jossain muualla. Romukullan ostamiseen erikoistuneet ostajat maksavat näistä vain harvoin. Myöskään hopeaa tai platinaa ei kannata lähettää romukullan ostajalle, jos he eivät näistä materiaaleista maksa. Lisäksi jos esim. korun nimellisarvo on suurempi kuin sen sisältämän kullan, ei sitä kannata myydä romukullan ostajalle. Esimerkiksi design-korun arvo voi olla suuri, mutta kultaa siinä ei välttämättä ole nimeksikään.

 Kultaesineen painosta on vaikea arvioida siitä saatavaa hintaa. Kultaan on usein lisätty raskasta metalliseoksia. jotta se vaikuttaisi ”kultaisemmalta” ja näin ollen arvokkaammalta kuin se todellisuudessa onkaan. Toiseaalta näyttävät kultaketjut saattavat olla onttoja, eivätkä näin ollen ole niin arvokkaita kuin näyttävä ulkoasu saattaa antaa olettaa.

Jälleenmyyntiarvon kannalta, mitä puhtaampaa kulta on ja mitä vähemmän siihen on sekoitettu muita materiaaleja, sitä parempi kullan arvon kannalta.

Kaikissa kultaan liittyvissä transaktioissa asiakirjat ja esineet on hyvä dokumentoida. Kopiot dokumenteista ja valokuvat myytävistä tuotteista ovat hyvät olla olemassa kultaa myytäessä.

Kaikki sähköpostit tulee säilyttää. Kullan myyjän tulee myös huolehtia, että hän ymmärtää koko prosessin ehtoineen alusta loppuun.

Kun prosessi ja ehdot on ymmärretty, voi kullan myynti alkaa!